2010 m. balandžio 16 d., penktadienis

Amžinas gyvenimas

Pagalvojau, kad jei mes gyventume amžinai, tai tik toks gyvenimas, kaip yra dabar, tam idealiai ir tiktų. Pirma, jei niekas nemirtų, viskas greitai atsibostų, o pavidalų kaita, padaro visa tai kas vyksta prasmingu, paįvairina ir šiaip išvengiama krūvos problemų, monotonijos galų gale ir t.t. Antra, jei mes atgimę naujame kūne viska atsimintume, kas buvo visą amžinybę iki dabar.. Manau tada būtų tikrai sunku pasimėgauti šios akimirkos būtimi, bei jos teikiamais malonumais, privalumais, džiaugsmu. Tad išvada, amžinas gyvenimas tik toks koks yra dabar ir galėtų būti.

"Kur aš, ten mirties nėra, o kur mirtis, ten nėra manęs. Tad kodėl jos bijoti?"
[Epikūras]

3 komentarai:

  1. Sveikas zmogau. Visai neatsitiktinai aptikau tavo "bloga". jaunazas.blogspot.com - kazkada buves mano, dejau save ten, kai dar maciau kazkokia tai prasme. Dejau save i popieriaus lapa, po to ji deginau, kazkas isliko - kazkas isnyko, didzioji dalis uzsimisro, nes viskas tiesiog prarado tiksla ...
    Radau nauja, keista, nesuvokiama, ir, kad ir kaip sunku tuom patiketi, ne - zinojimu o tikejimu varoma sviesos ir isminties saltini.

    Ismintis, ar filosofiniai kledesiai, gyvenimo akmenys, kurie tai atsiranda tai nyksta is mano koju.

    Nespejau perskaityti tavojo blogo, rasiu tam laiko veliau. jaunazas@gmail.com

    Jei nepaleidai sio pasaulio, nezinau, turbut netureciau kabintis i siauda istempianti mane i asmenine gerove, i stablilu ir suvokiama kranta is sios juodos, saltos balos, kurioje net plaukti nemoku :) ...

    TU NESI VIENAS ...

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ačiū už komentarą Jaunas Žmogau, ačiū už palaikymą.. Peržiūrėjau tamstos tinklaraštį (jaunazas.blogspot.com) ir apsidžiaugiau, kad daugiau yra ieškotojų, klajūnų po neištirtas erdves :)

    AtsakytiPanaikinti
  3. amžinu gyvenimu galima patikėti per žodį,nes viskas visatoje sukurta žodžiu ir sunaikinta žodžiu. Yra gėrio žodis ir blogio žodis,tik žmogus renkasi ,ka naudoti. Yra ir amžina mirtis-opozicija amžinajam gyvenimui. Taigi,ka žmogus kalbės,tą ir turės,ar mirtį,ar gyvenimą. Manau amžinai gyventi smagu,nes gali kurti,keisti aplinką be pabaigos,aš jau jame gyvenu,rinkitės ir jūs,sekmės jums!

    AtsakytiPanaikinti